Ajankohtaista

Memorial ja Hakaradio/Ecosto voittivat vuoden 2015 Grow Up -kasvuyrityskilpailun


04.11.2015

Memorial ja Hakaradio/Ecosto voittivat

vuoden 2015 Grow Up -kasvuyrityskilpailun 

 

Kasvuhakuisille yrityksille tarkoitetun Grow Up -kilpailun voittajat julkistettiin keskiviikkona Seinäjoella. Grow Up -kasvuyrityskilpailu järjestettiin Etelä-Pohjanmaalla jo kolmatta kertaa.

 

Uusien, liiketoimintaansa aloittavien Start Up -yritysten sarjan voittaja on Memorial Oy Ilmajoelta. Toimintansa jo vakiinnuttaneiden Start Again -sarjan voittaja on Hakaradio Oy / Ecosto.

 

Tuomaristo myönsi lisäksi kaksi kunniamainintaa. StartUp -sarjassa kunniamaininnan sai Aeroway Oy Lapualta. Start Again -kunniamaininnan sai puolestaan PRP Pohjanmaan Rakennuspelti Oy.

 

Kummankin sarjan voittaja sai 4 000 euron rahapalkinnon, joka on käytettävissä yrityksen kehittämiseen ja kasvun edistämiseen. Lisäksi finalistit saavat rahanarvoisia etuja yrityspalvelujen hankintoihin.

 

Voittajat ja kunniamaininnat sekä tuomariston perustelut

 

 

 

 

Start Up -sarja 2015

 

 

Start Up 2015 Erno Vuori, Aeroway, Hannu Myllymäki, Miikka Vainio ja Jere-Miikka Myllymäki, Memorial 

 

Kuvassa Erno Vuori, Aeroway (kunniamaininta) sekä Hannu Myllymäki,
Jani Vainio ja Jere-Miikka Myllymäki, Memorial (sarjan voittaja).

 

 

 

Voittaja:

Memorial Oy, Ilmajoki

Yrityksen uutuustuote MemoLed® on ruostumattomasta teräksestä valmistettu uudenlainen hautamuistomerkki.

 

Tuomariston perustelu:

”Memorialilla on ainutlaatuinen tuoteidea. Uusi tulokas haastaa perinteikästä hautaustoimialaa, jolla ei ole totuttu näkemään uudistuksia. Kaiken taustalla on osaava tiimi, päätöksenteko on kunnossa, ja yrityksellä on selkeä tulevaisuudensuunnitelma. Avoin hinnoittelu, nettipohjainen palvelu sekä koko toimintaketjun huomioiva markkinointi vahvistavat kuvaa uskottavasta kasvuyrittäjyydestä. Yrityksellä on hyvät mahdollisuudet kasvaa ja kansainvälistyä. Memorialin tuotteiden suurimmat markkinat ovat Suomen rajojen ulkopuolella.”

 

Kunniamaininta kunnianhimoisesta kasvutavoitteesta:

Aeroway Oy, Lapua

Aeroway.io on pilvipalveluna toimiva sähköisen tiedon käsittelyjärjestelmä ja kehitysalusta erityisesti ilmailualan tarpeisiin.

 

Tuomariston perustelu:

”Aerowayllä on taustanaan vahva ilmailualan IT-osaaminen ja valmiit suhteet alan toimijoihin. Yrityksessä on tiedostettu markkinapotentiaali lentoyhtiöiden toiminnan tehostamisessa. Yhtiön erottaa muista vastaavista ohjelmistoyrityksistä vahvuus erityisellä toimialalla, jonne on vaikea ulkopuolelta päästä. Tiimin näkemys ja kokemus, käyntiin saatettu hallitustyöskentely ja kunnianhimoiset tavoitteet tähtäävät suoraan kansainvälisille kentille.”

 

 

Start Again -sarja 2015

 

 OSsi Viljanen, PRP sekä Suvi Hakala ja Ari-Matti Hakala, Hakaradio/Ecosto

 

Kuvassa Ossi Viljanen, PRP (kunniamaininta) sekä Suvi Hakala ja Ari-Matti Hakala,
Hakaradio/Ecosto (sarjan voittaja)

 

 

 

Voittaja:

Hakaradio Oy / Ecosto, Seinäjoki

Ecosto on kodin-, vapaa-ajantuotteiden ja hyvinvoinnin verkkokauppa ja osa suomalaista vähittäiskauppayritystä Hakaradio Oy:tä. Ecosto keskittyy kestävien ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavien tuotteiden kauppaan.

 

Tuomariston perustelu:

”Ecosto-verkkokaupalla on kirkas fokus: yritys suuntaa suoraan kansainväliseen, vastuullisen ja ekologisen kuluttamisen trendiin. Sitoutuminen arvopohjaiseen tuote- ja bisnesajatteluun on kilpailuetu. Yritys vakuuttaa tuote- ja toimialaosaamisellaan. Asiakastarpeen ymmärrys, kaupan murroksen hyödyntäminen ja valikoidut tuotteet vakuuttavat. Talous ja tavoitteet ovat hanskassa.”

 

Kunniamaininta liiketoiminnan pitkäjännitteisestä ja systemaattisesta kehittämisestä:

PRP Pohjanmaan Rakennuspelti Oy, Seinäjoki

PRP on pelti- ja lasituotteiden erikoisliike, joka tarjoaa rakentamisen kokonaisratkaisut mittauksesta asennukseen ja toimii myös tavarantoimittajana.

 

Tuomariston perustelu:

”PRP on vahva yritys, jolla on jo näyttöä kasvusta yritysostojen kautta. Kasvusuunta, strategia ja yrityksen johtaminen ovat kunnossa. Yritysjohdolla on taito yhdistää erilaisia yrityskulttuureja ja osallistaa henkilöstöä.

Hallitustyötä on kehitetty johdonmukaisesti myös yhtiön ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla. Liiketoiminnan kehittäminen on yleisesti ottaen analyyttistä ja systemaattista.”

 

 

Alansa uudistajat voittoisina

 

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 31 yritystä, joista valikoitui kuusi yritystä kummankin sarjan finaaliin sparrattavaksi. Finalistit kiersivät sparrauspäivän aikana viidessä sparrauspisteessä, joissa muun muassa liiketoimintakonseptien ja markkinoinnin asiantuntijat myllyttivät esiin kilpailijoiden menestymisen mahdollisuudet ja kehittämistarpeet.

Tänä vuonna sparraajia puhutteli muun muassa kilpailijoiden tiimin osaaminen ja asenne, tuotteiden ja palveluiden uutuusarvo, verkosto-osaaminen sekä kasvupotentiaali kotimaassa ja ulkomailla.

 

Tuomaristo perusti päätöksensä kilpailun sparraajien numeeriseen arviointiin ja sanalliseen palautteeseen. Lisäksi tuomaristo puntaroi kilpailijoiden vahvuuksia, kehittämistarpeita ja menestymisen mahdollisuuksia.

 

Tuomaristotyöskentelyyn osallistuivat

Tommi Ylimäki, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

Tapio Seppä-Lassila, Into Seinäjoki Oy

Pertti Kinnunen, Etelä-Pohjanmaan Kauppakamari

Sampo Siik, Joinin Oy

Erkki Petäjä, Solutum Oy

Iina Åman, Tenho Yhtiöt Oy

Keijo Koivu, FiBAN.

 

 

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄT

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan Kauppakamari, Into Seinäjoki Oy, ELY-keskus, SeAMK, Solutum Oy, JoinIn Oy, Myynninmaailma Oy, Mainos- ja muotoilutoimisto Semio Oy, Tenho Yhtiöt Oy sekä FiBAN.

 

LISÄTIEDOT:

Kehityspäällikkö Tommi Ylimäki, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, tommi.ylimaki@yrittajat.fi, 050 396 7692,

www.kasvukilpailu.fi

 

 


Takaisin uutisiin